Rouw en kinderen

Wanneer iemand overlijdt na een ziekbed is dit vaak een zware en emotionele tijd geweest voor de overledene en voor u als nabestaande. Zelfs als u wist wat er ging gebeuren blijft het een hele moeilijke stap iemand los te laten. Voor veel nabestaanden begint de rouw na de uitvaart. 

Wanneer uw dierbare plotseling komt te overlijden, is dit een ongeloofwaardig en abrupt einde.

Dit intens snelle afscheid is moeilijk te verwerken.
Wanneer iemand overlijdt na een ziekbed is dit vaak een zwaar emotioneel en lange weg geweest voor de overledene en u als nabestaanden. Zelfs als u wist wat er ging gebeuren blijft het een hele moeilijke stap iemand los te laten. Voor veel nabestaanden begint de rouw na de uitvaart. 
Een aantal weken na de uitvaart wordt u bezocht voor een nagesprek. Samen zullen we terugblikken op de dagen voor en de dag van de uitvaart.
Als er behoefte is aan meer nazorg kan ik u helpen de juiste persoon te vinden voor uw rouwverwerking.

Kinderen

Wanneer een kind overlijdt is deze gebeurtenis één van de heftigste die een mens kan overkomen. Voor de ouders, broertjes, zusjes en eigenlijk de gehele familie. Belangrijk hierbij is het rouwproces. Door broertjes, zusjes, neefjes, nichtjes, vriendjes of eventueel klasgenootjes onderdeel te laten zijn van het afscheid, creëert u een goede basis voor het begin van het rouwproces. 
Een kind dat overlijdt stond vaak nog vol in het leven. Mooi is het om dat gevoel over te dragen tijdens de afscheidsdienst. Ik zal u helpen met het aandragen van ideeën.

Kennismaking

Mocht u behoefte hebben  aan een kennismaking dan kom ik graag bij u langs. Of het nu gaat om uw eigen uitvaart of de uitvaart van uw dierbare. In dit gesprek informeer en adviseer ik u graag. Het is een goede gelegenheid om te ‘voelen’ of we bij elkaar passen. 
De dagen na een overlijden en tot de uitvaart zijn erg intiem en emotioneel. Daarom is het belangrijk een uitvaartbegeleider te nemen die goed bij u past.
Tevens is er een mogelijkheid om wensen op papier te zetten. Het boekje “wensen voor mijn laatste afscheid” kan ik voor u meenemen of naar u opsturen.